No, deci am stat, m-am documentat, am testat.. și am ajuns la concluzia că ar fi cazul să împărtășesc cu voi câteva dintre cele mai faine idei, care mi-au ieșit în cale până acum. Mă preocupă acest subiect de foarte mult timp, cred că de la vârsta de 15 ani, când am început să-mi fac unghiile, de fapt. S-au împlinit, așadar, aproximativ 8 ani de când tot experimentez cu diverse culori, cu diverse oje, cu diverse produse de îngrijire a unghiilor.
Din cauza lipsei de calciu, pățesc foarte des să mi se rupă unghiile destul de repede. Ei bine, am găsit și în această privință niște ponturi foarte faine. Cea mai bună idee rămâne, însă, aceea a unei alimentații sănătoase, echilibrate. Eu iau și suplimente de calciu, deoarece am probleme destul de nasoale în această privință.
Mno, astăzi vă voi prezenta primele opt idei și ponturi, pentru că timpul nu-mi permite să scriu mai multe, din nefericire. M-aș super bucura dacă mi-ați scrie părerile voastre cu privire la aceste mici hacks, dacă le-ați mai încercat până acum, dacă vi se par ok, ajutătoare, sau dacă credeți că sunt de rahat. Nu judec, nu mă supăr, this is a safe area haha. 😀 Sunt curioasă să vă aflu opiniile!

Here we go. Știu că unele chestii sunt obvious, dar am pățit de nenumărate ori următoarea chestie: urgența este aici și acum, nu-mi trece nimic util prin cap. Ei bine, pentru asta-s listele astea de tip “Captain Obvious”. Îi destul că tre’ să ținem minte tot felul de alte minuni în viața de zi cu zi. 🙂

DSC_3868ps

1. După ce aplicați oja, lăsați unghiile să se usuce, timp de câteva secunde, sau un minut, după care țineți unghiile în apă rece-rece, timp de aproximativ de 2 minute. Oja se va usca mult mai repede și mult mai fain.

2. Dacă aveți unghii uscate, folosiți un ulei special pentru unghii, cam o dată pe săptămână. Astfel de produse pot fi găsite la un preț super ok în magazine precum dm.

3. Dacă unghiile nu mai au luciu, iar voi nu mai aveți timp să vi le faceți din nooou (we all know what a pain in the arse that can be), aplicați pe unghii puțin fixativ pentru păr. Așteptați cam 10 secunde, să se usuce.

4. Dacă-i nasol, și oja vi s-a întins peste tot, pe lângă unghii, înlăurați-o rapid, cu ajutorul unei scobitori. Ni se întâmplă tuturor. Mai ales mie, că întotdeauna torn ca jita.

5. Oja va rezista mai mult timp pe unghii, dacă ștergeți unghiile cu niște acetonă/diluant/whatever, înainte de o aplica. Astfel, înlăturați urmele de grăsime and stuff. E logic, nu? 🙂

6. Dacă nu aveți chef să vă faceți unghiile, dar nu sunteți mulțumite de felul în care arată, aplicați niște stickere speciale pentru unghii. Îi o chestie temporară, da’ zic că merge de-o zi, două.

7. Folosiți un base coat cu efect de albire, pentru a atenua și pentru a preveni îngălbenirea unghiilor. Asta-i din seria “Nails 101”, îi musai oricum. 🙂

8. Dacă pielea degetelor este uscată, aplicați puțină mască pentru păr pe ele. Lăsați-o să acționeze timp de 30 de secunde. Conține mulți nutrienți! Mno, merge și cu creme și cu alte treburi, evident, asta-i doar o alternativă, pentru zilele alea în care nu mai știm unde ne-am lăsat crema, sau pentru zilele alea în care efectiv am rămas fără cremă.

Partea a doua AICI.  🙂

Alina

Advertisements